Orhan KURULAN Menu

All items for Kasım, 2013

Permalink:

AdWords Reklam Metinlerinde Geri Sayım Başladı!

AdWords Reklam Metinlerinde Geri Sayım Başladı!

AdWords Komut Dosyaları (AdWords Script) ile AdWords reklam metinlerinde geri sayım kullanımı, örnek kullanım, teknik detaylar ve performans değerlendirmesi.

Reklam metinlerinde dinamik ve anlık değerlerin paylaşımı reklamları görüntüleyen kullanıcıların harekete geçmesini tetikleyen bir unsur olabilir.

AdWords Komut Dosyaları (AdWords Script) Örnek Kullanım Alanları

Reklam metinlerinde dinamik ve anlık değerlerin paylaşımı, reklamları görüntüleyen kullanıcıların harekete geçmesini tetikleyen bir unsur olabilir. Reklam parametreleri sayesinde reklam metnindeki sayısal değerleri, reklam metnini silme ve düzenleme sonucunda oluşan politika denetimlerine takılmadan güncelleyebilirsiniz. Bu paylaşımdaki Komut Dosyası (AdWords Script) ile reklam metinlerinde saatlik geri sayım değerlerini güncelleyebilirsiniz.

Örnek Kullanım

24 saat içerisinde satışı kapatılacak bir ürünün metin reklamları, belirli bir tarihte son bulacak olan form doldurma mikro dönüşümlü kayıt kampanyaları, otel rezervasyonları, bilet rezervasyonları gibi birçok dinamik değere sahip reklam metninde kullanılması faydalı olabilir.

Diyelim ki bir anaokuluna AdWords Arama Ağı reklamlarında form kayıtlarıyla mikro dönüşüm toplamaya çalışıyorsunuz;

adwords komut dosyaları

Bu AdWords Komut Dosyası (AdWords Script) hedeflenen zamana ne kadar süre kaldığını hesaplayıp, belirlenen reklam grubuna erişiyor ve reklam metnindeki parametreleri güncelliyor.

Teknik Detaylar ve AdWords Script Kurulumu

Reklam grubu nasıl belirlenir?

Bu AdWords Komut Dosyası (AdWords Script) sadece bir reklam grubunuzun olduğunu varsayarak çalışıyor; ancak daha fazla reklam grubu eklemek isterseniz birkaç çözüm yolu bulunmaktadır.

Reklam Metni Nasıl Oluşturulur?

adwords komut dosyaları parametre

Metin reklam içeren yeni bir reklam grubu oluşturun, açıklama kısmına “Sadece {param:1} Gün {param:2} Saat Kaldı” gibi bir açıklama girin.

Reklam grubu adı ve sayacın bitiş tarihi nasıl belirlenir?

  • Metin reklam içeren yeni bir reklam grubu oluşturun, açıklama kısmına “Sadece {param:1} Gün {param:2} Saat Kaldı” gibi bir açıklama girin.
  • Ekteki kaynak kodu ile bir AdWords Komut Dosyası (AdWords Script) oluşturun.
  • Komut dosyasının en başındaki AD_GROUP_NAME değişkenini oluşturduğunuz reklam grubunun adıyla güncelleyin.
  • END_DATE değişkenini sayacın sonlanacağı zamana göre düzenleyin. (December 21, 2013 gibi)
  • Reklam metninizin nasıl göründüğünü “Reklam Önizleme ve Teşhisi” aracıyla inceleyin.

Zamanlama Nasıl Kurulur?

adwords script zamanlama

AdWords Komut Dosyanızı saatte 1 çalışacak şekilde zaman planlaması yapın. Bu sayede reklam metni içerisindeki parametreler saatte bir güncellenecektir.

Örnek kampanyadaki performans değerlendirmesi

Örnek kampanyada AdWords Komut Dosyası (AdWords Script) ile güncellediğimiz reklam metni diğer reklam metinlerine göre %80 daha fazla form doldurma mikro dönüşümü elde etti. AdWords Script kullanımının, kullanıcıları harekete geçiren bir öğe olarak belirli sürede tükenecek olan kampanyalar için faydalı olacağını umuyorum.

Kaynak Kodu

Örnek AdWords Script Dosyasını İndir
Daha detaylı kullanım ve kaynaklar için buradan AdWords Script Developer sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



  • Thanks for leaving a comment, please keep it clean. HTML allowed is strong, code and a href.

    Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.