Orhan KURULAN Menu

Permalink:

İşim İçin Google ile Türkiye’deki Küçük İşletmeler İşini İnternete Taşıyor!

inAds

(comments are closed)

Google AdWords Express’in 14 ülke ile birlikte Türkiye’de de yayına girdiğini sizlerle buradaki yazımda paylaşmıştım.

Google Türkiye’de özellikle küçük işletmeler için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bunlardan birisi bugün (12 Aralık 2017) lansmanı yapılan İşim İçin Google projesi.

İşim için Google’a nasıl başvurabilirsiniz? Ücretsiz midir? Süreç nasıl işliyor? Bu soruların cevabını gelin g.co/isimicingoogle adresinden öğrendiğimiz kadarıyla beraber cevaplayalım;

İşim için Google Nedir?

“İşim için Google, işini internette büyütmek isteyen işletmelere yol gösteren bir programdır. Bu program sayesinde tek başınıza, sadece 3 basit adımda işletmenizi internete taşıyabilir, işinizi büyütebilirsiniz. Programa kaydınızı takip eden günlerde Google sizinle iletişim halinde kalır, Google ürünleri ile işinizi nasıl büyüteceğinizle dair tavsiyelerde bulunur. Üstelik her ay, başvurular arasından seçilen bir işletme sahibi bir sonraki bölümün konuğu olmaya hak kazanır, başarı hikayesinin sergilendiği videosu İşim için Google web sitesinde yayınlanır.”

Destek sağlanacak işletmeler nasıl belirleniyor?

“Jüri değerlendirmesinde, katılan işletmelerin geçmişi, ne kadar süredir faaliyet gösterdiği, bulunduğu çevrede ve sektöründeki bilinirliği, yürütülen ticari faaliyetin niteliği, yaygınlığı, hizmet yelpazesi, işletmenin bu zamana kadar gerçekleştirdiği dijitalleşme süreci, işletmenin istihdam ettiği işçi sayısı, işletmenin bulunduğu yer, Google’a sunulan hikayenin dili, doğruluğu ve anlatım biçimi, işletmenin dijitalleşmeye olan ihtiyacı gibi kriterler başta olmak üzere pek çok kriteri göz önünde bulunduracaktır.”

İşim için Google ücretsiz midir?

“Evet, jüri tarafından seçilen işletmelere ve konuk edilecek işletmelere verilen tüm destekler ücretsizdir.” Programa konuk olmasanız bile Google Benim İşletmem, Google Adwords Express ve ücretsiz internet sitesi oluşturma araçlarını siz de ücretsiz kullanabilirsiniz. Google Benim İşletmem kaydınızı oluşturmak ve onaylatmak tamamen ücretsizdir, bu işlemi size ücretli yapmayı teklif edenlere itibar etmeyiniz 🙂

İşim için Google’a nasıl kayıt olurum?

İşim için Google’a buradaki başvuru formunu doldurarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

1. Adım: Google Arama ve Haritalar’da Görünür Olun

15 dakikanızı ayırarak işletmenizin Google Benim İşletmem kaydınızı yapabilirsiniz.

Google Benim İşletmem'e nasıl kayıt olunur?

Google Benim İşletmem’e nasıl kayıt olunur?

2. Adım: Ücretsiz Web Sitesi Kurun

Web sitenizi ücretsiz olarak Google işletme kaydınızdaki bilgilerle otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Sizce de, harika değil mi? Müşterileriniz için temelde gerekebilecek; adres, telefon, hizmetleriniz ve işletme bilgileriniz gibi birçok bilgi için business.site uzantısına sahip sitenizi 10 dakikanızı ayırarak oluşturabilirsiniz.

Google Benim İşletmem ile web sitesi nasıl oluşturulur?

Google Benim İşletmem ile web sitesi nasıl oluşturulur?

3. Adım: Yeni Müşterilere Ulaşın

İşletme kaydınızı yaptınız, sitenizi de ücretsiz oluşturdunuz diyelim, geriye ne kaldı? Helva yapmak? 🙂 Şaka bir yana AdWords Express ile yalnızca 10 dakika da yeni müşteriler bulmak için reklamlar oluşturabilirsiniz. Dijital pazarlama uzmanı ve bir AdWords eğitmeni olarak AdWords Express’in özellikle küçük işletmeler için oldukça kolay kullanılabilir ve verimli olduğunu söyleyebilirim. Telefon numaranızı, adres bilgilerinizi Google Benim İşletmem kaydınızdan otomatik olarak algılayabiliyor, işletmenizin açık olduğu saatleri belirttiyseniz, AdWords Express bunları da dikkate alarak reklam yayını yapabiliyor.

Google Benim İşletmem'de AdWords Express ile nasıl reklam verilir?

Google Benim İşletmem’de AdWords Express ile nasıl reklam verilir?

AdWords Express nedir?

14 ülke ile birlikte Türkiye’de de aktif olan AdWords Express, küçük işletmelerin Google Arama veya Haritalar’da keşfedilmesine ve reklam vermesine yardımcı olan kolay ve hızlı bir AdWords ürünüdür. Küçük işletme sahipleri sadece 15 dakikalarını ayırarak oldukça etkili bir reklam kampanyası oluşturabilir ve yeni müşterilerine ulaşmaya başlayabilirler.

AdWords Express ile Adwords arasındaki fark nedir?

Küçük işletmeniz varsa AdWords Express’i tercih edin: “AdWords Express, özel olarak küçük ölçekli işletmeler ve ilk kez reklam verenler için tasarlanmış, tamamen otomatik bir reklamcılık çözümüdür. AdWords Express ile, birçok türde reklam sizin yerinize oluşturulur ve sürekli olarak optimize edilir. Reklamlarınız Google Aramalarında, Google Haritalarda ve ilgili iş ortağı web sitelerinde, hem masaüstü bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda otomatik olarak gösterilir. Dijital pazarlama uzmanı olmanıza ve reklam kampanyalarınızı yönetmek için çok zaman harcamanıza gerek yoktur.”

Orta ve büyük ölçekli işletmeniz varsa AdWords’ü tercih edin: “AdWords, daha fazla özellik, daha fazla rapor, daha fazla araç ve reklam kampanyaları üzerinde daha fazla kontrol isteyen işletmeler için tasarlanmıştır. Kendi anahtar kelimelerinizi seçmek veya birden fazla reklam metni yazmak istiyorsanız (örneğin birden fazla ürün veya hizmeti tanıtmak istiyorsanız) ve kampanyalarınızı etkin biçimde izleyip yönetecek zamanınız varsa Google AdWords’e kaydolmalısınız.” İşletmenize yakın ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bütçenize uygun bir Google Partner ajansını mı arıyorsunuz? Google Partners’ın buradaki sayfasından size yakın ajansları uzmanlıklarına ve bütçe sınırlarına göre sıralayabilir, ajanslardan teklif alabilirsiniz.

Bir sonraki bölüme konuk olmak ister misiniz?

Buradaki başvuru formundan kayıt olarak ilk adımı atabilirsiniz. İşim için Google’ın 1. Bölüm hikayesi yayınlandı.

İşim için Google’da 1. Bölüm: Evren Gözlük Tamircisi videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kadıköy’deki dükkanında hizmet veren emekçi Cevdet Evren Bey’in işini internete taşıma hikayesi, aslında Türkiye’deki tüm küçük işletmelerin aklındaki sorulara cevap veren çok güzel bir örnek olmuş. Bu vesileyle kendisini ben de tanımış oldum, yolum boğaya kadar düşer düşmez annemin kırılan gözlüğünü Cevdet Bey’in usta ellerine teslim edeceğim. (Yakın gözlüğünün sapını kırdığı için ne zaman  bir haber bildirimi gelse, beni çağırıp, bana okutuyor 🙂 )

Bir küçük işletmem olmasa dahi beni de heyecanlandırıyor bu proje. Bilenler bilir 2012 yılında Google Türkiye’nin Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting işbirliği ile düzenlediği “İşiniz İnternette” projesi o dönemin oldukça ses getiren, Türkiye E-ticaret ekosistemini hızlandıran bir proje olmuştu.

“İşim İçin Google” projesi de Türkiye’deki esnafımız için şimdiden hayırlı olsun!

İşim için Google ile ilgili tüm haberleri ve esnaf hikayelerini sizlerle bu blog üzerinden paylaşmaya devam edeceğim.

İşim İçin Google'a Başvur

Summary
İşim İçin Google ile Türkiye'deki Küçük İşletmeler İşini İnternete Taşıyor!
Article Name
İşim İçin Google ile Türkiye'deki Küçük İşletmeler İşini İnternete Taşıyor!
Description
İşim İçin Google projesi Türkiye lansmanı ile ilgili tüm detaylar ve sorular burada. İşim İçin Google ile Türkiye'deki Küçük İşletmeler İşini İnternete Taşıyor. İşim için Google ücretsiz midir? Nasıl başvurulur?
Author
Orhan Kurulan