Orhan KURULAN Menu

Permalink:

Nasıl dijital pazarlama danışmanı olunur?

(comments are closed)

Freelance dijital pazarlama nedir, nasıl yapılır?

Kökeni feodal rejimlerin hüküm sürdüğü ortaçağın kadim savaşlarına kadar dayanan “freelance” (“free lances”) kelimesi, zamanı biraz geriye alıp o dönemlere gittiğimizde; belirli bir ulusu olmayan, en çok parayı verenler için savaşan bağımsız savaşçıları tanımlamak için kullanılırdı. Sizin için çok yeni ve günümüzde çok sık kullanılan bir terim olarak görünüyor olabilir; ama Freelance kelimesi İngilizce’ye, 1800’lü yılların başında, Sir Walter Scott’ın Ivanhoe romanındaki feodal bir kralın, topladığı paralı askerleri tanımlarken kullandığı “I offered Richard the service of my Free Lances, and he refused them”, (Richard’a özgür savaşçılarımın hizmetini sundum, o da onları reddetti.”) ifadesiyle girdiği biliniyor. O zamanlarda da serbest çalışmak pek de kolay değilmiş anlaşılan.

Freelance dijital pazarlama nasıl yapılır? Freelance nedir?

Günümüzde freelance (“serbest çalışan”) dendiğinde bir işverene bağlı çalışmayan, ay sonu maaşı beklemeyen; deneyim sahibi olduğu işi, kendi adına kazanç sağlamak için, çalışmayı tercih ettiği şirketlerin hizmetine sunan kişi aklımıza geliyor.

Kullandığımız kelimelerin anlamı ve dile olan yaklaşımımızın değişmesi gibi her dönemin beklentisi, verdiği savaşlar, çalışma alanı da değişir. Nasıl ki güç, sayıca üstünlük ve doğru strateji, o zamanlarda krallara savaşları kazandırmış ise; şimdi de yetkinlik, deneyim ve yine doğru strateji, işletmeler için dijital pazarlama kanallarında müşteri kazandırıyor. Kralların emrinde, ordu halinde serbest savaşanlardan, müşterilerin hizmetinde, tek başına ve serbest çalıştığımız bir noktaya geldik. Tek başınıza olabilirsiniz; ama yalnız değilsiniz. Hiç merak etmeyin! Serbest çalışma, freelance dijital pazarlama ve dijital pazarlama danışmanlığı konusunda aklınızdaki soruların cevabını bu yazımda cevaplamaya çalışacağım.

GoDaddy Türkiye Blog’u için konuk yazar olarak hazırladığım bu yazının tamamını GoDaddy Türkiye Blogundan okuyabilirsiniz.

Orhan KURULAN
Dijital Pazarlama ve Strateji Danışmanı

 

Tamamını Okuyun

 

Photo by Lauren Gray on Unsplash